En guide til spansk rødvin 

Spanien er hjemsted for nogle af de bedste rødvine i verden. Fra Rioja og Ribera del Duero til Carinena og Bierzo er der ingen mangel på lækre spanske rødvinsorter. Hvis du er på udkig efter en ny type rødvin at prøve eller bare gerne vil lære mere om spansk rødvin, så er denne guide lige noget for dig! 

Rioja er en af de mest populære typer af spansk rødvin. Den fremstilles af Tempranillo-druer, der dyrkes i provinsen La Rioja i det nordlige Spanien. Riojas er kendt for deres strålende rubinrøde farve og jordnære, frugtagtige smag. De har typisk noter af kirsebær, hindbær, lakrids, tobak, vanilje og læder. Riojas kan nydes unge, men er bedre, når de lagres 5-10 år eller længere. 

 

Ribera del Duero er en anden populær type spansk rødvin fremstillet af Tempranillo-druer, der dyrkes i Castilla y Leon i det nordlige Spanien. Ribera’er er typisk robuste og fyldige med en intens smag af brombær, blommer og kirsebær samt noter af krydderier som kanel og muskatnød. De har også en god balance mellem syre og tanniner, hvilket gør dem gode til lagring – op til 10-15 år afhængig af årgang. 

 

Carinena Carinena er en undervurderet type spansk rødvin fremstillet af Garnacha-druer, der dyrkes i det nordøstlige Spanien. Vinene er normalt dybt lilla i farven med intense aromaer af mørke frugter som brombær og blåbær samt noter af tobak og urter som rosmarin og timian. Carinenas er generelt fyldige med afbalancerede tanniner, der gør dem behagelige både unge og lagrede i op til 5 år eller mere afhængigt af årgangen. 

Bierzo Bierzo er en mindre kendt type spansk rødvin fremstillet af Mencia-druer, der dyrkes i det nordvestlige Spanien nær Galicien. Bierzo’er har tendens til at være mellemfyldige med milde tanniner, hvilket gør dem perfekte til at drikke unge, men de kan også lagres op til 5 år eller mere, hvis det ønskes. Vinene har aromaer og smag, der minder om modne kirsebær, blommer og hindbær sammen med subtile jordnødder som svampe eller trøfler, der gør dem særligt interessante at udforske.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.