Om man kalder det stolper eller hegnspæle, så har de som regel samme funktion: De er grundstenen i dette hegn, der forbinder hegnet med jorden og så den overdel, som der kan skyde mange meter op i luften eller bare lige et par centimeter, så det næsten er som et isbjerg, hvor der er mere under jorden, end der er over.
Mellem pælene fordeler man jo så de elementer, som der skal binde hegnet sammen, og dette kan være af mange forskellige materialer, og så kan det også dreje sig om, hvorvidt man skal have meget eller lidt “fyld” mellem pælene.
Det kan jo være et naturligt flethegn, det kan være af stål, eller det kan være af træ.
Måske vil man gerne have det sådan, at hegnet er helt lukket til, så man ikke kan se gennem det, så man også får mere privatliv, men så er der også en stor chance for, at vinden kan blæser det i stykker, da der er mere at få fat i.
Der skal en del stolper til at holde hegnet op
Når man opfører meget mellem pælene, så kommer der også en del vægt på, og det kan medføre, at man er nødt til at sætte de her pæle relativt tæt på hinanden, men de skal stadig helst være med samme afstand, så det ser pænt ud, medmindre der kommer et sving, hvor man så er nødt til at afkorte rutinen med de her pæle. Det regner man som regel ud i god tid.
Hvis man sætter de pæle for langt fra hinanden, selvom der ikke er meget vægt mellem dem, så kan de stadig blive vakkelvorne, og de kan få et underligt tyngdepunkt, så de har en tendens til at vippe lidt.
Det gør måske ikke så meget til at starte med, men det kan virkelig blive et problem, når der kommer vind, regn og storm på det her hegn, for så vil det blive medtaget med tiden, og det kan vælte.
Så selvom man sætter hegnet op en dag, hvor vejret er godt, så skal man tænke på de dage, hvor vejret ikke er godt, som hegnet skal udholde.