Sådan skaber du en behagelig stue

Det er derfor vigtigt at skabe en behagelig og indbydende atmosfære. Indretning af stuen kan være skræmmende, fordi der er så mange elementer at tage hensyn til. Men med de rigtige designtips og tricks kan du skabe et rum, der både er smukt og behageligt. Læs videre for at få råd om, hvordan du kan indrette din stue med stil. 

Vælg dit farveskema med omhu 

Farven på dine vægge er en af de vigtigste beslutninger, du vil træffe, når du skal indrette din stue. Visse farver har vist sig at fremkalde bestemte følelser, så vælg med omtanke! For eksempel kan varme toner som gul eller orange skabe en indbydende atmosfære, mens kølige toner som blå eller grøn kan være med til at fremme afslapning. Overvej, hvilken slags stemning du ønsker at skabe i din stue, og vælg derefter en palet i overensstemmelse hermed. 

Glem ikke belysning 

Belysning er et ofte overset element, når det kommer til indretning af ethvert rum, og slet ikke stuen. Belysning spiller dog en stor rolle for at skabe en indbydende atmosfære – dæmpet belysning kan få et rum til at virke hyggeligt, mens lys belysning kan få det til at virke mere åbent og luftigt. Overvej at bruge flere typer belysning som f.eks. gulvlamper eller bordlamper til ambient lys og loftslamper til arbejdsbelysning for at få det bedste fra begge verdener. 

Invester i komfortable møbler 

Når du skal vælge møbler til din stue, bør komfort være det vigtigste! Det er vigtigt at investere i komfortable stole og sofaer, hvis du ønsker at skabe en indbydende atmosfære, hvor gæsterne føler sig godt tilpas. Vælg møbler med bløde stoffer som bomuld eller fløjl, der giver maksimal komfort, samtidig med at de stadig ser stilfulde ud. Glem heller ikke tilbehør som puder og tæpper, som kan tage ethvert møbel fra kedeligt til dejligt! For sofaborde og mere kan jeg anbefale designdelicatessen.

Det behøver ikke at være kompliceret at skabe en behagelig stue – bare husk disse designtips! Start med at vælge dit farveskema med omhu – varme toner fremkalder følelser af varme, mens kølige toner fremmer afslapning. Glem heller ikke belysningen – brug flere typer for forskellige effekter! Endelig skal du investere i komfortable møbler – kig efter møbler med bløde stoffer som fløjl eller bomuld, der giver maksimal komfort uden at gå på kompromis med stilen. Med disse tips vil du være godt på vej til at skabe en hyggelig og indbydende atmosfære på ingen tid!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.