Børnene leger sig ind i et nyt univers med udklædning

Som voksen kan man godt blive noget imponeret over udklædningstøj børn, og hvad det kan få børn til at gøre.
Der er sket meget med den slags udklædningstøj gennem tiden, hvor udvalget både er blevet større, men det er så sandelig også af større kvalitet, end hvad man har set det tidligere.
Selvfølgelig kan ens forældre eller bedsteforældre måske lave den slags til ens børn selv, men tit ved fabrikkerne og producenterne bare, fordi man laver den perfekte version af den dragt, som børnene har set på TV fra en figur eller lignende – og så er det også den nemmere løsning, hvis man ikke har tid til at lave det eller vil belemre andre med at gøre det for en (og børnenes skyld).
Man kan også lyve og sige, man har lavet det i smug, for børn kan tro på mange ting, men man skal så bare huske på, at man kan blive taget i den løgn – men det er næsten værre, hvis børnene får at vide, at ens forældre lyver, og det så endda er sandt.

Hvad børn dog ikke kan finde på at klæde sig ud som!

Foruden at børn har mere energi og fantasi end os voksne, så er de også gode til at blive i en rolle og tro på, at det er det, som de har klædt sig ud som. De kan endda opbygge en hel fantasiverden, som der kan stå på i flere dage og måske længere – og de forventer endda også, at de voksne leger med på den.
Man kan endda ikke forsøge at være smart ved at give den udklædning til ungerne tæt på, når de skal bruge det, så de ikke leger for meget med det forud, for så leger de bare med det efter anledningen!
Derfor skal det tøj også være solidt, for nogle børn kan ende med at have det på hele dage og næsten sove i det, så det skal kunne holde til noget, når de leger med det døgnet rundt.
Og netop som man som voksen regner ud, hvordan den her fantasi foregår, så er det noget andet, der hitter som udklædning, og man er håbløst bagud igen.