Læs her mere om landbruget

Landbruget er en af de vigtigste sektorer i økonomien. Det er ansvarligt for at producere fødevarer og fibre til både mennesker og dyr. Landbruget skaber også arbejdspladser for millioner af mennesker i hele verden.

Landbruget er kommet langt i løbet af årene. Moderne landmænd bruger sofistikeret udstyr og teknikker til at producere store mængder fødevarer. Landbruget er dog stadig i høj grad afhængig af naturlige processer og input såsom sollys, nedbør og næringsstoffer i jorden.

Landbruget er en vigtig del af det menneskelige samfund. Det har eksisteret i tusindvis af år, og det vil fortsat spille en afgørende rolle for vores økonomi og vores levevis.

Hvorfor er landbrug så vigtigt?

Landbrugets betydning kan ikke overvurderes. Landbruget er grundlaget for den menneskelige civilisation og leverer de fødevarer og fibre, som har gjort det muligt for os at opbygge byer og samfund. Landbruget har også været en vigtig drivkraft for økonomisk vækst og udvikling og har løftet millioner af mennesker ud af fattigdom.

I dag spiller landbruget fortsat en afgørende rolle i vores liv. Det anslås, at landbruget bidrager med op til 32 % af det globale BNP og beskæftiger næsten 1,3 mia. mennesker rundt om i verden. I de udviklede lande tegner landbruget sig for en lille del af BNP (1-2 %), men beskæftiger stadig et betydeligt antal mennesker (5-6 %).