Skal du østpå?

Malaysia er et sydøstasiatisk land, der består af to dele, nemlig halvøen Malaysia og Østmalaysia. Halvøen ligger på den malaysiske halvø og har fælles grænse med Thailand og Singapore. Den østlige del af landet ligger på øen Borneo og har fælles grænser med Brunei og Indonesien. Landet har en befolkning på over 30 millioner mennesker og er hjemsted for en blanding af forskellige kulturer, herunder malayiske, kinesiske, indiske og indfødte grupper.

Malaysia er et konstitutionelt monarki og har et parlamentarisk regeringssystem. Statsoverhovedet er kongen, som vælges af og blandt de arvelige herskere i ni malaysiske stater. Regeringschefen er premierministeren, som udnævnes af kongen efter at være blevet udpeget af parlamentets flertalsparti. Malaysias økonomi er i høj grad baseret på eksport, herunder olie, gummi, palmeolie og elektronik. Landet er også et vigtigt turistmål med attraktioner som regnskove, strande, bjerge, templer og arkitektur fra kolonitiden.

Siden landet blev uafhængigt af Storbritannien i 1957, har Malaysia været styret af forskellige koalitionsregeringer. Den nuværende regerende koalition ledes af partiet Barisan Nasional (National Front). Den Nationale Front har siddet ved magten siden uafhængigheden og er blevet beskyldt for korruption og menneskerettighedskrænkelser. I maj 2018 vandt oppositionskoalitionen Pakatan Harapan (Alliancen af håb) en overraskende sejr ved det nationale valg, hvilket gjorde en ende på den nationale fronts seks årtier lange styreperiode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.